Hot and sour dumpling soup

Jimmy Guo

Hot and sour dumpling soup

15 ingredienser

30 min

”En snabb och värmande god måltid att göra på frysta dumplings. Dumplings kan du antingen göra själv eller köpa färdiga i frysdisken.” /Jimmy Guo  

Ingredienser

portioner
  • 40 dumplings, frysta
  • 4 salladslökar
  • 150 g salladskål (och/eller böngroddar)
  • 4 shiitakesvamp, strimlade (stora)
  • 1 msk rapsolja
  • 4 tsk asiatiskt kycklingpulver (eller hönsbuljongkoncentrat)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk soja (ljus)
  • 2 tsk soja (mörk)
  • 2 tsk sesamolja
  • vitpeppar
  • chiliolja (efter smak)
  • 3-4 msk chingkiangvinäger
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Skilj den gröna delen från den vita på salladslöken. Hacka och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en stor kastrull med 1 msk olja och stek den vita delen av salladslöken med salladskålen, böngroddarna och svampen tills det har mjuknat.
  3. Häll i 1 liter vatten och koka upp.
  4. Tillsätt kycklingpulver, socker, ljus och mörk soja, sesamolja samt chiliolja. Håll blandningen varm.
  5. Koka dumplings i 5-6 minuter i en separat kastrull med vatten.
  6. Smaka av soppan med chingkiangvinäger.
  7. Lägg i spenaten i den varma soppan precis innan servering.
  8. Fördela dumplings och soppa i serveringsskålar.
  9. Garnera med gröna delen av salladslöken, färsk koriander och servera.