Krämig dumpling soup med röd curry

NYHET
Krämig dumpling soup med röd curry
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krämig dumpling soup med röd curry

16 ingredienser

En värmande soppa med kokosmjölk och röd curry som bas. Välj själv om du köper färdiga dumplings eller gör egna.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad skivad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 4-5 cm färsk ingefära, finhackad
  • 4 msk röd currypasta
  • 2 burkar kokosmjölk (á 400 g)
  • 5 dl grönsaksbuljong (eller kycklingbuljong)
  • 2-3 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad saft
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 msk chiliolja
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 20 dumplings (ca 800 g)
  • 2 pak choi, delad i mindre bitar
  • neutral rapsolja, att steka i

Till servering

  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och ingefära i olja tills mjukt. Tillsätt currypastan och låt fräsa med i en minut. Häll sedan på kokosmjölk, buljong, fisksås och låt koka i 5 minuter.
  2. Smaka av soppan med socker, rivet limezest och pressad limejuice. Tillsätt ev mer av fisksås samt ev mer av socker och lime beroende på smak.
  3. Koka pak choi i minut i en stor kastrull. Ta upp och lägg upp i skålar. Koka dumplings i samma kastrull tills de flyter upp, ca 2-3 minuter för hemgjorda och enl anvisningar på förpackningen om köpta. Lägg upp i skålarna. Häll på buljong och toppa med koriander, jordnötter och chiliolja. Servera med ris och njut!