Ångade vegodumplings med krämig het dippsås

koket.se
Ångade vegodumplings med krämig het dippsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Ångade vegodumplings med krämig het dippsås

17 ingredienser

45 min

Smakrika dumplings som serveras med en krämig och het dippsås. Kolla klippet och se Jennie visa hur du kan ånga dumplings hemma, allt som behövs är en kastrull och ett durkslag. Tips! Äggröran i fyllningen kan bytas mot fast, smulad tofu.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp gyozaplattor, tinade (à 300 g)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 cm färsk ingefära, finhackad
  • 300 g champinjoner, finhackade
  • 350 g vitkål, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 ägg
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja

Sås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk risvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1-2 msk sriracha
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 knippe färsk koriander, grovt hackad
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Stek först vitlök och ingefära i någon minut och sen i med svamp, vitkål och lök på hög värme. Låt steka mjukt.
  2. Knäck äggen i en skål. Vispa runt med gaffel. Häll smeten i en panna eller kastrull med olja i. Rör runt till en krämig äggröra på svag värme.
  3. Tillsätt äggröran, soja och sesamolja i pannan med svamp och kål. Blanda runt och lägg över i en bunke och låt svalna något. Nu är din fyllning klar!
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
  5. Lägg ut några dumplingsark på torrt underlag, lägg i ca 2 tsk fyllning i varje. Stryk lite vatten längs med degkanterna. Förslut och vik ihop. Täck över med en fuktigt ren kökshandduk medan du viker resterande.
  6. Ånga dumplingsen i 3-4 minuter i en ångkorg med lock. Ett plattare durkslag fungerar också, men se till att dumplingen inte vidrör varann.
  7. Servera dina dumplings med den goda såsen. Strö på salladslök, koriander och sesamfrön.