Hel kyckling i ugn - så blir den klar snabbare!

Spela video Rostad kyckling med primörsallad och sesamsås
Foto: TV4

Att laga hel kyckling i ugn är mycket enklare än vad många tror, dessutom ofta prisvärt att köpa. Kolla in knepen som gör att kycklingen blir klar snabbare och jämnt tillagad!

Hel kyckling är ju rolig budgetmat! Perfekt också för ett sällskap där några gillar bröstfilé och andra föredrar lår. Men. Har du också suttit hungrig och stirrat på kycklingen i ugnen som aaaldrig blir klar? För att förkorta tillagningstiden och maxa stekytan kan du:

  • Dela hel kyckling vid ryggbenet och platta ut den så gott det går. Skär ett snitt vid lårbenet så det tillagas snabbare! 
  • Stycka kycklingen själv i mindre delar! Känns det klurigt? Spela klippet ovan så visar Tommy Myllymäki steg för steg hur du gör.

Kycklingen är klar när innertemperaturen närmast låret är 82 grader och saften är genomskinlig. Spara gärna och ta vara på skrovet för att koka egen fond eller soppa. Till exempel Sigrid Báránys Jordärtskockssoppa på kycklingbuljong >>

Scrolla vidare för tips på recept och goda tillbehör till hel kyckling i ugn. Välj svensk och gärna ekologisk kyckling!

Godaste recepten på hel kyckling i ugn!

Pippi på kyckling? Här finns fler goda recept!

  • Flygande Jakob

    Kyckling - 20 populära vardagsrecept

    Här hittar du 20 smarriga och omtyckta recept med kyckling i huvudrollen.
  • Citronkyckling i ugn

    Kyckling i ugn

    Kyckling i ugn med rotfrukter eller grönsaker är gott och lättlagat till middag. Här är våra bästa recept på kyckling i ugn.
  • Kycklinggryta med gräddfilsdressing

    Sväng ihop en kycklinggryta

    Snabbt och enkelt med kyckling till middag! Här får du massor av tips på recept på kycklinggryta för alla smaker.