Rostad kyckling med primörsallad och sesamsås

koket.se
Rostad kyckling med primörsallad och sesamsås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Rostad kyckling med primörsallad och sesamsås

15 ingredienser

45 m

Butterfly chicken med en härligt grön sallad på avokado, broccoli, brytbönor och koriander. Servera med crème fraiche smaksatt med sesamolja - middagen är klar!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel majskyckling
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gröna grönsaker med koriander

  • 400 g broccoli
  • 200 g gröna brytbönor
  • 2 avokador
  • 1 knippe koriander, hackad
  • 0,5 citron, skalet + saften
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Sesamdressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

Kyckling

  1. Skär bort ryggbenet på kycklingen (spela klippet så visar Tom hur du gör) och lägg över på en plåt. Salta, peppra och gnid in i olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader ca 35 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Grönsaker

  1. Ansa broccolin och skiva stammen tunt på mandolin. Koka buketterna och stammen snabbt i rejält saltat vatten.
  2. Ansa brytbönorna och koka mjuka i saltat vatten.
  3. Blanda sedan allt med klyftad avokado och hackad koriander. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt, peppar och olivolja.

Sesamdressing

  1. Blanda ihop crème fraiche med sesamolja och smaka av med salt.

Servering

  1. Lägg upp den gröna salladen på plåten med kycklingen och låt dem gotta sig i kycklingsaften. Servera med sesamdressingen.