Krämig kycklinggryta med pesto och vitlök

Krämig kycklinggryta med pesto och vitlök

17 ingredienser

25 min

En sann vardagsräddare som blir den nya favoriten för hela familjen - vi lovar! En gräddig och enkel kycklinggryta med smak av pesto och som sedan toppas med ännu mer italienska smaker. Mums!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond
ToT kycklingfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond

Förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinglårfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, att steka i
  • smör, att steka i
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 0,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 2-3 msk pesto
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 förp mozzarellaost
  • färsk basilika
  • parmesanost
  • pinjenötter, rostade

Servering

  • pasta

Gör så här

  1. Putsa kycklinglårfilén. Salta och peppra och stek i smör och olja på hög värme i en stekpanna tills den har fått fin färg. Lägg kycklingen åt sidan.
  2. Stek hackad vitlök och schalottenlök i olja tills den har mjuknat. Tillsätt grädde, fond och pesto. Koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt kycklingen igen.
  3. När kycklingen är genomstekt toppar du pannan med hackad tomat, rivna bitar av mozzarella, färsk basilika, finriven parmesan och rostade pinjenötter.
  4. Servera med pasta och njut!
TIPS!
Fler tips!
Krämig fläskfilégryta

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer