10 krämiga kycklinggrytor

Toscansk kycklinggryta
Foto: TV4

Kycklinggryta är perfekt att göra till många, ha i matlådan eller frysa in. Dessutom går det att variera på så många olika sätt att det är omöjligt att tröttna!

Här har vi samlat 10 fantastiska kycklinggrytor. Gräddiga grytor, krämiga grytor, kryddstarka grytor och grytor med smaker från alla världens hörn - välj vad som passar just er familj! 

Kyckling med kålrabbi och paprika

Jenny Walldéns grymma kycklinggryta är för bra för att missa! Röd paprika och krispig kålrabbi kryddad med sichuanpeppar och ostronsås skapar en ljuvlig harmoni i munnen.

Gaeng ped - röd thaicurry

Zeina Mourtada gör oss aldrig besvikna. Denna gryta är gjord enligt klassiskt thailändskt manér - med thaibasilika, limeblad och kokosmjölk.
Sponsrat innehåll

Gräddig och smakrik kycklingstroganoff

Vardagsfavoriten stroganoff är perfekt mat för hela familjen. Den här med kyckling är riktigt krämig och god med en mild rökig smak.

Kycklinggryta med curry

Apelsinjuice tillsammans med curry ger en spännande smak men samtidigt är apelsinjuicen en källa till sötma. Detta är ett av våra absolut mest omtyckta kycklingrecept.

Krämig italiensk kycklinggratäng

Tareq Taylors krämiga gryta är fullproppad med goda smaker! Den görs dessutom i ugn vilket gör den otroligt lättlagad.
Sponsrat innehåll

Gräddig kycklinggryta med svamp och rotfrukter

Laktosfri, len och krämig kycklinggryta med svamp och rotfrukter. Servera tillsammans med timjansrostad potatis.

Kyckling massaman

Otroligt god kyckling i ugn tillagad på enklast möjliga vis. Kokosmjölk, currypaste och jordnötter ger smak åt den här rätten som sköter sig själv i ugnen. 

Toscansk kycklinggryta

...eller "Pollo in casseruola con pomodorini, sedano, erbe, limone e pecorino" som Paolo skulle säga. Kycklinggryta med tomat, chili, rött vin, massor härliga kryddor och smulad pecorinoost.
Sponsrat innehåll

Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärter och naan

Den milda korman är kanske den mest älskade av indiska rätter. Den här lagas med saftig kyckling och serveras med curryrostade kikärter och naanbröd.

Kyckling i röd curry

Melker Anderssons kycklinggryta med thailändska smaker är en klassiker i thaiköket. Spicea upp med extra chili eller håll den härligt mild med extra kokosmjölk.

Fler tips!