Indonesisk kycklingcurry

koket.se
Indonesisk kycklingcurry
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Indonesisk kycklingcurry

17 ingredienser

45 min

En fantastiskt god, krämig och gyllengul kycklingrätt med massor av smak. Tricket för att få till den rätta smaken är att göra sin egen kryddpasta, det gör hela skillnaden och är inte så svårt som man kan tro.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 1 limefrukt, finrivet skal + saft
  • 600 ml kokosmjölk
  • 1 kanelstång
  • 2 hönsbuljongtärningar

Till servering

  • 4 port jasminris
  • färsk koriander
  • kokoschips, rostade

Kryddpasta

  • 4 klyftor vitlök
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 4 schalottenlökar
  • 2 röda chilifrukter (eller 1 msk sambal oelek)
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära till kryddpastan. Lägg dem i en mixer tillsammans med övriga ingredienser till kryddpastan. Mixa till en slät pasta.
  3. Banka citrongräsen med knivbladet och skala bort den yttersta träiga delen. Skär citrongräsen i grova bitar.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar.
  5. Fräs kryddpastan i olja i en gryta eller stor kastrull under omrörning i ca 4-5 minuter.
  6. Lägg i kyckling och citrongräs. Stek tills kycklingen får färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan koka under lock i ca 20 minuter.
  7. Servera grytan med riset. Toppa med rostad kokos och koriander.

Tips! Gör gärna grytan en stund före servering, den blir bara godare om den får stå till sig lite.