Krämig kycklinggryta med sweet chili
Krämig kycklinggryta med sweet chili
16 ingredienser
30 min
Kycklinggryta är en svårslagen favorit, här gör Jennie en krämig variant med smak av sweet chili och lime. Perfekt mitt i veckan-rätt som är lätt att laga för alla.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 gul lök, i små båtar (stor)
- 1 röd paprika, i munsstora bitar
- 250 g broccoli, i små buketter och stam skivad
- 4 dl crème fraîche
- 2 dl sweet chilisås
- 1 dl vatten
- 0,5 limefrukt, pressad saft
- 1 msk fisksås (eller japansk soja)
- 1 knippe färsk koriander, hackad (eller persilja)
- neutral rapsolja, att steka i
- salt
- peppar
Till servering
- 4 port jasminris
- sriracha
Gör så här
- Fräs kycklingen i lite olja i en tjockbottnad gryta till den fått fin färg. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
- Fräs vitlök, lök och paprika i några minuter i olja i grytan. Tillsätt crème fraiche, sweet chili, limesaft och fisksås och låt få ett uppkok.
- Lägg i broccoli och den stekta kycklingen. Låt puttra i 3 minuter. Smaka av med ev mer lime, fisksås, salt och peppar.
- Strö på hackad koriander eller persilja och servera den goda kycklinggrytan med nykokt jasminris och sriracha för de som vill ha lite hetta.