Krämig italiensk kycklinggratäng

2498 röster
30 m
4

Italiensk kycklinggratäng med soltorkade tomater, parmesan och örter som egentligen inte har något med Italien att göra, utan är vår version på italiensk mat på 90-talet. /Tareq

Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 10 soltorkade tomater, i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan, fint riven

Till servering

  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 port pasta, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  5. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  6. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  8. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
  9. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din krämiga gratäng!
19 april 2017

Laddar fler recept...