Krämig italiensk kycklinggratäng

Krämig italiensk gratäng
Foto: Marcus Lawett
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Krämig italiensk kycklinggratäng

3846

9 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Italiensk kycklinggratäng med soltorkade tomater, parmesan och örter som egentligen inte har något med Italien att göra, utan är vår version på italiensk mat på 90-talet. /Tareq

Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling


Kökets shop

Tareqs nya kokbok

Det goda livet

Tareq Taylor, Sara Ask

209 kr249 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 kycklinglårfilé, med skinn
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 10 soltorkade tomater, i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, fint riven

Till servering

  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 port pasta, kokt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  5. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  6. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  8. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
  9. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din krämiga gratäng!
TIPS!
läs mer
Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

Fler snabba middagstips!

Här hittar du 24 populära och lättlagade middagstips!

Läs mer