Krämig italiensk kycklinggratäng
Krämig italiensk kycklinggratäng
14 ingredienser
30 m
Italiensk kycklinggratäng med soltorkade tomater, parmesan och örter som egentligen inte har något med Italien att göra, utan är vår version på italiensk mat på 90-talet. /Tareq
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling
Ingredienser
- 8 kycklinglårfiléer, med skinn
- flingsalt
- svartpeppar, nymald
- 10 soltorkade tomater, i olja
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 3 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl parmesanost, fint riven
Till servering
- 8 körsbärstomater
- 0,5 kruka basilika
- 4 port pasta, kokt
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
- Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
- Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
- Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din krämiga gratäng!