Kycklingcurry med ris

NYHET
Kycklingcurry med ris
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingcurry med ris

15 ingredienser

En riktig klassiker som uppskattas av hela familjen – kyckling i en mild och krämig currysås. Servera med fluffigt ris och färsk koriander och middagen är komplett.

Ingredienser

portioner
  • 3 kycklingfiléer
  • 400 g champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk curry
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde (valfri sort)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär champinjonerna i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla purjolöken.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar.
  4. Hetta upp olja i en gryta eller stor panna. Skala och riv ingefäran. Låt den fräsa kort i oljan. Tillsätt kycklingen och låt den steka några minuter. Skala och riv ned vitlöken. Vänd runt och låt fräsa kort.
  5. Vänd sedan i grönsakerna med curry och stek allting, vänd runt då och då.
  6. Tillsätt crème fraiche, grädde och smulad kycklingbuljong. Rör om ordentligt och låt sedan småkoka på medelvärme i ca 10-15 minuter.
  7. Servera med ris och hackad koriander.