Krämig Paneng Red Curry

Santa Maria Krämig Paneng Red Curry receptbild
Foto: Santa Maria

Krämig Paneng Red Curry

11 ingredienser

20 min

Paneng med röd curry är en favorit i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med nudlar och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.

Santa maria Krämig Paneng Red Curry produkter rosa

Använd de här!

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 1 förp Santa Maria Asian Spices Paneng Red Curry
  • 1 förp Santa Maria Coconut Milk Original
  • 1 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 1 morot, strimlad
  • 1 förp Santa Maria Egg Noodles
  • 0,5 dl jordnötter, hackade
  • 1 kruka thaibasilika

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek gyllene runt om i olja i en riktigt het panna. Tillsätt kryddmix, kokosmjölk och vatten. Låt koka ihop 2-3 minuter.
  2. Skiva sockerärtor, strimla morötterna och paprikan. Rör i grönsakerna i grytan och låt dem bli varma.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Lägg upp nudlarna och curryn i fyra skålar, toppa med jordnötter och hackad thaibasilika.
TIPS!
Fler tips från Santa Maria!
Santa Maria header 2025 - asiatiskt

Fler tips från Santa Maria!

Här hittar du fler tips och recept

Läs mer