Krämig kycklinggryta med grana padano
Krämig kycklinggryta med grana padano
12 ingredienser
30 min
En krämig kycklinggryta är aldrig fel, perfekt rätt till både vardag och helg!
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé, med skinn på (eller kycklingbröstfilé)
- salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 gul lök, hackad
- 1 klyfta vitlök, hackad
- smör (till stekning)
- 2 dl vitt vin (torrt)
- 3 dl grädde
- 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad
- 5 kvistar färsk timjan
- 100 g grana padanoost, finriven
- ris (eller pasta till servering)
Gör så här
- Stek kycklingen i en stekpanna tills skinnet är krispigt.
- Tillsätt salt och peppar och sänk värmen. Tillaga kycklingen tills den är klar och lyft sedan ur den från pannan.
- Stek lök och vitlök i smör. Tillsätt vin, grädde, kycklingfond och timjan. Låt sjuda i några minuter och tillsätt sedan grana padano.
- Tillsätt kycklingen igen och låt grytan sjuda tills kycklingen är varm. Smaka av grytan och servera med ris eller pasta.