Krämig kycklinggryta med Grana Padano

Krämig kycklinggryta med Grana Padano

5

4 steg att laga

12 ingredienser

30 m

En krämig kycklinggryta är aldrig fel, perfekt rätt till både vardag och helg!

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé, med skinn på (eller kycklingbröstfilé)
  • salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • smör (till stekning)
  • 2 dl vitt vin (torrt)
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 5 kvist färsk timjan
  • 100 g Grana Padano, finriven
  • ris (eller pasta till servering)

Gör så här

  1. Stek kycklingen i en stekpanna tills skinnet är krispigt.
  2. Tillsätt salt och peppar och sänk värmen. Tillaga kycklingen tills den är klar och lyft sedan ur den från pannan.
  3. Stek lök och vitlök i smör. Tillsätt vin, grädde, kycklingfond och timjan. Låt sjuda i några minuter och tillsätt sedan Grana Padano.
  4. Tillsätt kycklingen igen och låt grytan sjuda tills kycklingen är varm. Smaka av grytan och servera med ris eller pasta.
TIPS!
läs mer
Krämig risotto med svamp och Grana Padano

Tips från Grana Padano!

Här hittar du fler smarriga recept med Grana Padano!

Läs mer