Krämig kycklinggryta med parmesan och vitt vin

POPULÄRT
Krämig kycklinggryta med grana padano
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig kycklinggryta med parmesan och vitt vin

27

Av: Köket.se

Från: Köket

12 ingredienser

30 min

En krämig kycklinggryta är aldrig fel, perfekt rätt till både vardag och helg!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g kycklinglårfilé, med skinn på (eller kycklingbröstfilé)
  • salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • smör (till stekning)
  • 2 dl vitt vin (torrt)
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 100 g parmesanost, finriven
  • ris (eller pasta till servering)

Gör så här

  1. Stek kycklingen i en stekpanna tills skinnet är krispigt.
  2. Tillsätt salt och peppar och sänk värmen. Tillaga kycklingen tills den är klar och lyft sedan ur den från pannan.
  3. Stek lök och vitlök i smör. Tillsätt vin, grädde, kycklingfond och timjan. Låt sjuda i några minuter och tillsätt sedan parmesanost.
  4. Tillsätt kycklingen igen och låt grytan sjuda tills kycklingen är varm. Smaka av grytan och servera med ris eller pasta.