Enkel och krämig italiensk kycklinggryta

Cirio Enkel och krämig italiensk kycklinggryta
Foto: Köket.se

Enkel och krämig italiensk kycklinggryta

15 ingredienser

30 min

Få saker slår en krämig kycklinggryta med smak av Italien! Här är ett enkelt och gott recept med solmogna passerade tomater, vitt vin, grädde och örter. En favorit hos hela familjen!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio passata produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 350 g Cirio Passata
  • 700 g kycklingfilé
  • olivolja, till stekning
  • 3 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1 kruka basilika
  • Granarolo Quattrocento

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna till lagom stora grytbitar. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Bryn kycklingen i en stor gryta eller djup stekpanna tillsammans med lite olivolja, stek tills kycklingen fått en fin brynt yta. Ta ut kycklingen ur pannan och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt ytterligare lite olja i pannan och fräs schalottenlöken mjuk. Tillsätt sedan vitlöken och fräs med någon minut till.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, tillsätt tomatpuré och rosta en stund. Slå över vitt vin och låt koka ihop.
  5. Tillsätt Cirio passerade tomater, grädde, kycklingfond och örter och låt grytan sjuda tills kycklingen är genomkokt, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa grytan med basilika och Quattrocento och servera med nykokt pasta eller risoni. Buon Appetito!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Pankofriterad burrata i tomatsås

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer