Glutenfritt grovt bröd

Vad är celiaki?

Celiaki, eller glutenintolerans som det ofta kallas, är överkänslighet mot proteiner som finns i vete, råg och korn. Allergin växer inte bort, utan kräver att man håller sig till en glutenfri diet hela livet.

För en person med celiaki räcker det med bara en gnutta vetemjöl eller annan glutenhaltig råvara i maten för att tarmslemhinnan ska ta skada och ge stora besvär.

Om du ska bjuda en glutenallergiker på något, så tänk på att kontrollera alla ingredienser noggrant och se även till att de råvaror du använder inte kommer i kontakt med gluten via skärbrädor och liknande. Tänk också på att inte använda vanligt ströbröd!

Glutenfria recept

POPULÄRT
Drömtårta - rulltårta med smörkräm NY
Birgitta Rasmusson
Betyg: 4.1 av 5 (1731 röster)

Drömtårta - rulltårta med smörkräm

Birgitta Rasmusson
20 m + 1 h
POPULÄRT
Kycklinggratäng med bacon, svamp och parmesan
Catarina König KM2023
Spökmaränger
Linda Lomelino
Betyg: 3.9 av 5 (159 röster)

Spökmaränger

Linda Lomelino
POPULÄRT
Pavlova - Tareq Taylors recept
Tareq Taylor ny 2024
Betyg: 4.4 av 5 (128 röster)

Pavlova - Tareq Taylors recept

Tareq Taylor
1 h 30 min + tid att svalna
POPULÄRT
Teriyakilax med wokade grönsaker och ris
Jennie Walldén KM
POPULÄRT
Jennies chili con carne
Jennie Walldén KM
Betyg: 4.8 av 5 (36 röster)

Jennies chili con carne

Jennie Walldén
45 min
POPULÄRT
Carins asiatiska råbiff
Betyg: 4.6 av 5 (12 röster)

Carins asiatiska råbiff

Carin da Silva
POPULÄRT
Chokladmousse med kola och nötter
Roy Fares KH2024
Betyg: 4.8 av 5 (61 röster)

Chokladmousse med kola och nötter

Roy Fares
45 min + 6 h i kylen
POPULÄRT
Kyckling i ugn med vitlök och basilika
zeina profilbild ny
Chokladdoppade skumbollar 2024
Johan Sörberg
Betyg: 3.4 av 5 (57 röster)

Chokladdoppade skumbollar

Johan Sörberg
1 h