• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glutenfria våfflor med mandelmjöl

Glutenfria våfflor med mandelmjöl
Foto: Köket
Bob - logo
Bob - logo

Glutenfria våfflor med mandelmjöl

2 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Glutenfria våfflor gjorda på ägg, mjölk och mandelmjöl. Fluffiga och goda, precis lika enkelt att göra som vanliga våfflor! Servera med BOB BARA BÄR & Frukt.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g smör, smält
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fiberhusk till en jämn smet. Tillsätt fiberhusk försiktigt under vispning så att det inte klumpar sig. Låt smeten svälla någon minut.
  2. Grädda våfflorna gyllene i smörat våffeljärn och servera med BOB BARA BÄR & Frukt och grädde. Mums!