I samarbete med BOB

Glutenfria våfflor med mandelmjöl

22 röster
20 m
4
Glutenfria våfflor med mandelmjöl
Foto: Köket

Glutenfria våfflor gjorda på ägg, mjölk och mandelmjöl. Fluffiga och goda, precis lika enkelt att göra som vanliga våfflor! Servera med BOB BARA BÄR & Frukt - en "sylt" utan tillsatt socker.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g smör, smält
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fiberhusk till en jämn smet. Tillsätt fiberhusk försiktigt under vispning så att det inte klumpar sig. Låt smeten svälla någon minut.
  2. Grädda våfflorna gyllene i smörat våffeljärn och servera med BOB BARA BÄR & Frukt och grädde. Mums!
19 mars 2018

Laddar fler recept