Minipavlova med lemon curd och blåbär

NYHET
Minipavlova med lemon curd och blåbär
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Minipavlova med lemon curd och blåbär

8 ingredienser

Pavlova är en populär och lättbakad marängtårta toppad med lättvispad grädde, frukter och bär. Här görs den i portionsstorlek och toppas med sötsyrlig lemon curd och friska blåbär.

Ingredienser

Varmvispad maräng

  • 150 g äggvita
  • 300 g florsocker
  • 20 g majsstärkelse

Lemon curd

  • 3 citroner, juice och finrivet skal
  • 180 g äggula
  • 125 g florsocker
  • 75 g smör

Garnering

  • blåbär

Gör så här

Maräng

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Värm äggvita och florsocker över vattenbad till 60 grader, rör hela tiden.
  3. Ta från värmen och vispa med elvisp så att det svalnar och blir till en fluffig maräng.
  4. Vispa ner majsstärkelse.
  5. Spritsa eller klicka ut till valfri storlek på bakplåtspapper.
  6. Grädda 1-1,5 h för en stor tårtbotten, 40 minuter för portionsstorlekar.

Lemon curd

  1. Finriv skalet på citronerna och pressa ut saften.
  2. Lägg skal och saft i en kastrull. Tillsätt äggula och florsocker.
  3. Sjud upp till 85 grader, rör hela tiden. Passa noga så att det inte blir för vamt, då koagulerar äggen.
  4. Ta från värmen och rör ner smöret i tärningar. Låt svalna helt.

Garnering

  1. Toppa marängen med lemon curd och blåbär. Servera genast.