fa in mer vaxtbaserat i vardagen zeina tipsar

Få in mer växtbaserat i vardagen - Zeina tipsar

Vill du äta mer växtbaserad mat, men är osäker på var du ska börja? Spana in Zeinas enkla tips på vad du kan byta ut de klassiska kött-proteinerna mot. Med små, enkla medel kan du göra skillnad för både hälsan och miljön.
koket.se
fa in mer vaxtbaserat i vardagen zeina tipsar

Zeina menar att ett av de enklaste tipsen för att få in mer växtbaserat i vardagen är att äta mer baljväxter som bönor och linser. I många grytor kan du lätt byta ut kött eller kyckling mot olika sorters bönor, allt från små svarta till stora vita. Antingen hela mängden, eller delar av mängden. Att byta ut delar av köttmängden mot bönor är ett bra steg på vägen mot mer växtbaserad mat i vardagen. Spana in detta smarriga recept med både kött och bönor. 

Zeinas personliga favorit, som hon alltid har hemma, är röda linser. En magisk råvara som går snabbt att tillaga (behövs inte blötläggas) och passar perfekt i indiska grytor, pastasåser och soppor

Så investera i massor av linser och bönor. De håller sig superlänge i skafferiet så det är perfekt att ha hemma och ta fram när du känner att du vill byta ut kött i en viss maträtt. Eller bara för att komplettera en vegetarisk rätt så den blir mer matig och härlig.

Senaste recepten av Zeina