Gammalt torrt bröd, artikel

Gammalt, torrt bröd? 6 smarta tips!

Har du kvar hårda baguettkanter, torra bitar från formfranskan eller surdegsbrödet som stelnade i förtid? Kasta inte de torra bitarna! Här är 6 smarta och enkla tips du kan göra med brödet!

1. Krutonger

Skiva bröd i små kuber och stek i en klick smör och eventuellt lite krossad vitlök. Toppa med lite salt och låt sedan kuberna ligga på en bit kökspapper och låt fettet rinna av. Perfekt att toppa salladen eller soppan med!

2. Crostini

Har du en bit torr baguette över? Perfekt att göra crostinis av! Skär tunna skivor och lägg på en plåt, ringla olja över, salt och toppa med dina favoritingredienser.

Prova Tommy Myllymäkis recept med buffelmozzarella på 

3. Fattiga riddare

Så gott och så enkelt! Har du någon torr skiva formfranska kvar är detta ett perfekt sätt att ta vara på den. Här är 5 olika recept på fattiga riddare!

4. Ströbröd

Ta de brödbitar som blivit över. Bryt dem i mindre bitar och lägg ut på en plåt och rosta dem helt torra i ugnen på ca 50 grader. Ta ut och kör i matberedare - voilà du har ditt alldeles egna ströbröd!

5. Brödpasta

Visste du att du enkelt kan göra egen pasta av gammalt bröd? Här visar Pauls Svensson hur du gör

6. Mojo rojo

Paprikasåsen mojo rojo är omåttligt populär i Spanien, men passar också perfekt till grillade rätter eller till **Kanarieöarnas nationalrätt med saltbakad potatis**. Och "man tager vad man haver"... att blanda i brödbitar tillsammans med övriga ingredienser i mixern gör såsen extra fyllig!