Crostini med mozzarella och sardeller

koket.se
Crostini med mozzarella och sardeller
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Crostini med mozzarella och sardeller

6 ingredienser

Crostini toppad med buffelmozzarella, sardeller och färsk basilika.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

crostini

  • 1 minibaguette, i 12 skivor
  • 1 bit buffelmozzarella
  • 12 sardellfiléer
  • 12 färska basilikablad
  • svart och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär fina små skivor av baguetten och lägg på en ugnsplåt.
  2. Skär tunna strimlor av sardinerna och bryt lika stora bitar av mozzarellan.
  3. Ringla lite olivolja över brödet och placera ut osten på brödet och toppa med fisken.
  4. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills osten har smält.
  5. Toppa med strimlad basilika och servera.