Grillad pluma med mojo rojo och saltkokt potatis
Grillad pluma med mojo rojo och saltkokt potatis
23 ingredienser
45 min + ev 1 h för marinering
En grillmiddag med smaker från soliga Spanien i form av saltkokt potatis med röd sås och grillad pluma. Pluma är en detalj från grisens framsida som passar utmärkt att lägga på grillen.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 800 g pluma
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk hel kummin
- 0,5 tsk rosépeppar
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5-1 tsk mejram
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk oregano
- salt
- svartpeppar, nymalen
Papas arrugadas - saltkokt potatis
- 800 g delikatesspotatis
- 2-3 dl grovt salt
Mojo rojo
- 4 skivor formfranska
- 4 klyftor vitlök
- 0,5-1 röd paprika
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk malen spiskummin
- 0,5 krm cayennepeppar
- 1,5 dl rapsolja
- 0,5-1 dl vatten, kokhett
- salt
Gör så här
Grillad pluma
- Stöt alla torra kryddor i en mortel.
- Blanda ihop med rapsoljan. Salta och peppra.
- Gnid in pluman med marinaden. Låt gärna marinera 1 timme i kylen.
- Grilla pluman på grillen tills innertemperaturen är 68 grader. Låt vila 8-10 minuter innan du skär upp den.
Papas arrugadas - saltkokt potatis
- Koka potatisen i vatten och salt ca 15 minuter tills potatisen är klar. Häll sedan av vattnet och se hur potatisen blir vit och lite skrynklig.
Mojo rojo
- Skär bort kanterna från formbrödet. Lägg inkråmet i en mixer.
- Skala och skär vitlöksklyftorna i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Lägg vitlök och paprika i mixern. Tillsätt vinäger, paprikapulver, malen spiskummin och cayennepeppar. Pulsa och tillsätt oljan successivt.
- Gå till sist i med kokhett vatten och låt mixern arbeta till du får en fin konsistens.
- Servera den grillade pluman med saltkokt potatis och mojo rojo.