Linssoppa med rostad pitabröd
Linssoppa med rostad pitabröd
13 ingredienser
30 min
Zeina lagar en av Mellanösterns mest populära soppor - en linssoppa med smak av spiskummin, rostad lök och citron serverad med rostade pitabröd. En riktig vardagsräddare!
Tips! Vill du göra soppan matigare, låt lite ris eller bulgur koka med i soppan.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 5 dl gula linser (eller röda linser)
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl rostad lök
- 1 tsk malen spiskummin
- 2-3 msk citron, färskpressad
- salt
- svartpeppar
Krutonger
- 2 libabröd (eller pitabröd)
- olja, till stekning
Garnering
- 1 dl persilja, finhackad
- chiliflakes (eller paprikapulver)
- 1 citron
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp linserna, skumma av och sänk värmen till medelvärme.
- Krydda med buljong, salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock ca 20 minuter.Linserna ska koka sönder. Späd med vatten vid behov.
- Tillsätt rostad lök i soppan och smaksätt med citronsaft och spiskummin, låt puttra ytterligare 5 minuter.
- Skär brödet i mindre bitar. Lägg ut dem på en plåt och rosta i ugnen 5-10 minuter.
- Vid servering toppar du soppan med persilja, chili/paprikapulver, citron och krutonger.