Linssoppa med rostad pitabröd

Linssoppa med rostat pitabröd
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Linssoppa med rostad pitabröd

57

5 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Zeina lagar en av Mellanösterns mest populära soppor - en linssoppa med smak av spiskummin, rostad lök och citron serverad med rostade pitabröd. En riktig vardagsräddare!

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 5 dl gula linser (eller röda linser)
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl rostad lök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2-3 msk citron, färskpressad
  • salt
  • svartpeppar

Krutonger

  • 2 libabröd (eller pitabröd)
  • olja, till stekning

Garnering

  • 1 dl persilja, finhackad
  • chiliflakes (eller paprikapulver)
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp linserna, skumma av och sänk värmen till medelvärme.
  2. Krydda med buljong, salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock ca 20 minuter.Linserna ska koka sönder. Späd med vatten vid behov.
  3. Tillsätt rostad lök i soppan och smaksätt med citronsaft och spiskummin, låt puttra ytterligare 5 minuter.
  4. Skär brödet i mindre bitar. Lägg ut dem på en plåt och rosta i ugnen 5-10 minuter.
  5. Vid servering toppar du soppan med persilja, chili/paprikapulver, citron och krutonger.