Linssoppa med rostad pitabröd

40 röster
30 min
6

Zeina lagar en av Mellanösterns mest populära soppor - en linssoppa med smak av spiskummin, rostad lök och citron serverad med rostade pitabröd. En riktig vardagsräddare!

Tips! Vill du göra soppan matigare, låt lite ris eller bulgur koka med i soppan. 

Visa mer
30 min
6
6 portioner

Du behöver

  • 5 dl gula eller röda linser
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl rostad lök
  • 1 tsk spiskummin
  • 2-3 msk färskpressad citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Krutonger

  • 2 libabröd, eller pitabröd
  • olja till stekning

Garnering

  • 1 dl finhackad persilja
  • chiliflakes eller paprikapulver
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp linserna, skumma av och sänk värmen till medelvärme.
  2. Krydda med buljong, salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock ca 20 minuter.Linserna ska koka sönder. Späd med vatten vid behov.
  3. Tillsätt rostad lök i soppan och smaksätt med citronsaft och spiskummin, låt puttra ytterligare 5 minuter.
  4. Skär brödet i mindre bitar. Lägg ut dem på en plåt och rosta i ugnen 5-10 minuter.
  5. Vid servering toppar du soppan med persilja, chili/paprikapulver, citron och krutonger.
14 januari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...