Poké bowl – snabb och enkel fredagsmat

Har du provat hawaiianska fiskrätten poké bowl? Här är varför det är så nyttig, smart och enkel helgmat, samt tips på bra recept!

Letar du efter något festligt, fräscht och lättlagat att bjuda på till middag eller lunch? Prova poké bowls! Poké betyder ungefär "skära i bitar" och består traditionellt av små bitar av marinerad, rå fisk på risbädd. Som sushi fast myyycket enklare att få till i hemmaköket. Bra va? Kombinera pinfärsk fisk(t.ex. salmalax eller fröyalax) med ris och till exempel mango och avokado och en god dressing så är du hemma. Toppa med rostade sesamfrön, salladslök, rädisor eller annat för att få gott krisp. Så gott och lätt att förbereda eller laga tillsammans, perfekt som fredagsmys!

Se våra recept på poké bowls nedan!

Variationerna med poké bowls är oändliga, vårt tips är att servera olika skålar med ingredienser och låta var och en plocka ihop sin skål precis som de vill ha den. Bästa knepet för barnfamiljen ju! (Eller för den delen andra tillfällen med kräsna middagsgäster...;))

Farligt att äta rå fisk?

Odlad lax är fri från parasiter, den behöver inte frysas först!Läs mer på Livsmedelsverket

Ändå tveksam? Välj kallrökt lax eller satsa på en supergod bowl med kyckling eller räkor!

Recept på goda poké bowls

Fler tips!

 • Leilas supermat

  Leilas goda supermat

  Här hittar du alla recept från tv-programmet Leilas supermat.
 • bowls_KF

  Allt blir godare i en fin skål!

  Förgyll din vardag med lite nytt, fint porslin!
  Presenteras av Kökets favoriter
 • Poké bowl med tonfisk och papayasalsa

  Poké bowl på 5 goda sätt

  Toppenrecept med heta smaker som ingen kan motstå!
 • Timjanstekt biff med helbakade morötter, morotssallad och kryddsmör

  TV-kockarnas bästa recept

  Recept, middagstips och inspiration från tv-programmet Kökets middag! Följ med Tommy Myllymäki, Siri Barje, Tom Sjöstedt, Jennie Walldén, Paolo Roberto med flera in i Köket och låt dem guida dig till en mer lustfylld matupplevelse.