Poké bowl med lax, avokado och mango

Poké bowl med lax, avokado och mango
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Poké bowl med lax, avokado och mango

273

4 steg att laga

12 ingredienser

25 m

Poké bowl, eller husmanskost från Hawaii kan man säga. Poké är en skål fylld med ris, rå fisk, frukt och grönt. I det här fallet lax, mango, avokado, edamamebönor och massor härliga kryddor!

Se & gör: Jennies supersnabba japanska kycklingbowl

Kökets shop

Asiatiska favoriträtter på Jennies otroligt goda sätt

Wok, ris, nudlar

Jennie Walldén

219 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl rundkornigt ris (typ sushiris)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sriracha (eller mer efter smak)
  • 500 g rå lax (t ex salma eller fröya)
  • 2 salladslökar
  • 0,5 gurka
  • 1 mango
  • 2 avokador
  • 2 dl edamamebönor
  • 1,5 msk vita sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Tvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  3. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
  4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer