Poké bowl med lax, avokado och mango

101 röster
25 m
4
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl rundkornigt japanskt ris (typ sushiris)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sriracha (eller mer efter smak)
  • 500 g rå lax (t ex salma eller fröya)
  • 2 salladslökar
  • 0,5 gurka
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 2 dl edamamebönor
  • 1,5 msk rostade vita sesamfrön

Gör så här

  1. Tvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  3. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
  4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!
8 oktober 2016

Fler goda recept