Poké bowl med lax, avokado och mango
Poké bowl med lax, avokado och mango
12 ingredienser
25 m
Poké bowl, eller husmanskost från Hawaii kan man säga. Poké är en skål fylld med ris, rå fisk, frukt och grönt. I det här fallet lax, mango, avokado, edamamebönor och massor härliga kryddor!
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 3 dl rundkornigt ris (typ sushiris)
- 1 msk sesamolja
- 2 msk japansk soja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 tsk sriracha (eller mer efter smak)
- 500 g rå lax (t ex salma eller fröya)
- 2 salladslökar
- 0,5 gurka
- 1 mango
- 2 avokador
- 2 dl edamamebönor
- 1,5 msk vita sesamfrön, rostade
Gör så här
- Tvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
- Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
- Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!