Supersnabb japansk kycklingbowl - se & gör
Supersnabb japansk kycklingbowl - se & gör
10 ingredienser
10 m
Häng med i bowl-trenden! Jennie visar hur du enkelt gör en snabb kycklingbowl med japanska smaker.
Tips! Testa Jennies Poké bowl med lax, mango och avokado eller Donburi med sashimilax.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1 port japanskt ris, kokt
- 2 msk majonnäs
- 1 msk sriracha
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 150 g färdiggrillad kyckling
- 1 dl edamamebönor
- 0,5 dl sjögrässallad
- 1 dl gurka, i tärningar
- 1 tsk svarta sesamfrön
Gör så här
- Börja med att göra en god dressing. Rör samman majonnäs, sriracha, sesamolja och soja.
- Ta den grillade kycklingen och skär ut kycklingbröstet. Ta bort skinnet från och riv ner köttet i mindre bitar.
- Lägg ner kokt ris i botten på en stor skål.
- Toppa riset med kyckling, gurka, edamamebönor och sjögrässallad.
- Ringla över den starka majonnäsen och strö över svarta sesamfrön.