Supersnabb japansk kycklingbowl - se & gör

koket.se
Supersnabb japansk kycklingbowl - se & gör
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Supersnabb japansk kycklingbowl - se & gör

10 ingredienser

10 m

Häng med i bowl-trenden! Jennie visar hur du enkelt gör en snabb kycklingbowl med japanska smaker.

Tips! Testa Jennies Poké bowl med lax, mango och avokado eller Donburi med sashimilax.

WW ViktVäktarna

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 port japanskt ris, kokt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 1 dl edamamebönor
  • 0,5 dl sjögrässallad
  • 1 dl gurka, i tärningar
  • 1 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att göra en god dressing. Rör samman majonnäs, sriracha, sesamolja och soja.
  2. Ta den grillade kycklingen och skär ut kycklingbröstet. Ta bort skinnet från och riv ner köttet i mindre bitar.
  3. Lägg ner kokt ris i botten på en stor skål.
  4. Toppa riset med kyckling, gurka, edamamebönor och sjögrässallad.
  5. Ringla över den starka majonnäsen och strö över svarta sesamfrön.