Bowl med kyckling och rostad blomkål

POPULÄRT
koket.se
Bowl med kyckling och rostad blomkål
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Bowl med kyckling och rostad blomkål

23 ingredienser

En chicken bowl fylld med goda ingredienser som hemgjord ärtröra, rostad blomkål, tomater, grönkål och kyckling som bakas i ugnen med en läcker marinad.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk salladskrydda (eller örtsalt)
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja

Ugnsbakad blomkål

  • 1 blomkål
  • rapsolja
  • salt

Ärtröra

  • 5 dl frysta ärtor, tinade
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd chilifrukt (valfritt)
  • 1 kruka färsk koriander (valfritt)
  • 1-2 limefrukter (justera syra efter smak)
  • salt
  • svartpeppar

Bowlen

  • 200 g grönkål
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 3 dl havreris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla lite olja över, krydda med salt och tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  5. Blanda ihop marinaden till kycklingen och ställ åt sidan. Krydda filéerna runt om med salt och peppar.
  6. Hetta upp matolja i en stekpanna, stek filéerna på hög värme, ca 4-5 minuter på varje sida. Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och ställ genast in i mitten av ugnen (tillsammans med blomkålen), sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  7. Efter 12-15 minuter tar du ut dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du har) och täcker genast med folie, låt vila i 15 minuter.
  8. Lägg de tinade ärtorna i en mixer och mixa. Hacka tomat, lök, chili (ta bort kärnorna för mindre hetta) och koriander. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med limesaft, salt och peppar..
  9. Skär kycklingen i diagonala skivor, skeda över skyn från formen.
  10. Lägg upp havreris i skålar tillsammans med rostad blomkål, grönkål, delade tomater och strimlad rödlök. Avsluta med att lägga på kyckling och att toppa med ärtröran.

Tips! Massera gärna grönkålen med lite olja och salt för att få den mjuk och inte så sträv.