Asiatisk bowl med omelett och chilimajonnäs

koket.se
Asiatisk bowl med omelett och chilimajonnäs
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Asiatisk bowl med omelett och chilimajonnäs

17 ingredienser

40 min

En variant på poké bowl med matig spetskålsomelett blir här en pokélett. Bjud i skål med gröna ärtor, söt mango, krispiga groddar och hemgjord chilimajonnäs.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 spetskål
  • 1 gul lök
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt

Topping

  • 2 dl frysta ärtor, tinade
  • 50 g alfaalfagroddar
  • 1 mango, skuren i tärningar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Chilimajonnäs

  • 1 ägg
  • 1 msk chilifrukt, finhackad (eller fermenterad chili)
  • 1 citron, finrivet skal + lite juice (ekologisk)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 dl rapsolja (gärna kallpressad)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla kålen. Skala och finhacka löken. Skal och riv ingefäran fint.
  3. Fräs kålen i rapsolja i ugnssäker stekpanna så att kålen mjuknar men inte får färg. Tillsätt lök och ingefära, vänd rör runt.
  4. Rör ihop ägg och mjölk. Salta.
  5. Häll äggblandningen över kålen i pannan. Stek i 2 minuter till fin färg.
  6. Baka klart i ugnen ca 10 minuter.
  7. Mixa ägg, chili, vitlök och finrivet citronskal samt lite citronjuice. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt.
  8. Servera varm omelett med kalla tillbehör och dressing, gärna i en skål likt en ”poke bowl”.