Tacobowl med lax

NYHET
Tacobowl med lax
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Tacobowl med lax

20 ingredienser

40 min

Taco på nytt sätt med tacokryddad lax, ris och avokado serverad i en skål tillsammans med en underbart god och fräsch mangosalsa.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

Mangosalsa

  • 2-3 mango (eller 500 g fryst mango)
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukter
  • salt
  • peppar

Tacobowl

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 limefrukt, pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris
  • 2 avokador
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset till servering enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

Mangosalsa

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar. Om du använder fryst mango låter du den tina upp och rinna av i en sil en stund.
  2. Dela, kärna ur och hacka paprikan och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern.
  3. Blanda ihop alla ingredienser med pressad lime. Låt salsan gotta sig i kylen en stund innan servering.

Tacobowl

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Skär laxen i tärningar, ca 2 cm stora.
  3. Blanda laxen med alla kryddor, lime, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
  5. Servera laxen med mangosalsa, ris, avokado och koriander.