10 chokladdesserter som är svåra att motstå

En maffig dessert med choklad är ett säkert kort att bjuda på! Chokladpannacotta, mousse, bakelser eller dekadenta fondanter - vilket chokladkoma hamnar du helst i till helgen?

Lyxig chokladbavaroise som du kan förbereda

Den här chokladkrämen går utmärkt att förbereda flera dagar i förväg och förvaras antingen i kylen eller frysen.

Chokladmousse med daim

Krämig chokladmousse gjord på mörk choklad toppas med krossad daim, lättvispad grädde och siktad kakao. Enkel och god dessert som går bra att förbereda dagen innan.

Choklad- och hasselnötsbrownie med hallonganache

Det är en kladdig brownie med nötter och hackad choklad i, överst ligger en ganache med smak av hallon. Mycket enkel, mycket god och mycket vacker att titta på.

Roy Fares chokladbomb

Bottnarna görs på rispuffar och mörk choklad, sen toppas de med mörk chokladmousse och en riktigt glansig chokladglaze.Tips! Bakelserna går utmärkt att förbereda fram till själva glaseringen och dekoreringen.

Vit chokladpavlova med pistage och passionsfrukt

Det mjuka innanmätet i marängen i kombination med den vita chokladen och den rostade smaken av pistagenötterna är magiskt!

Varm chokladfondant med ingefärsglass

Varm chokladfondant enligt Leilas recept. Chokladfondanten ska vara lös och rinnig i mitten och serveras med ingefärsglass.

Chokladkräm med rom och hasselnötter

Den här desserten är som en liten chokladpralin i glas, toppad med dulce de leche och saltrostade hasselnötter.

Pannacotta med björnbär och vit choklad

Björnbärspannacotta med vit chokladkräm och limemarinerade björnbär. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

Hasselnötspaj med chokladfyllning

Hasselnötssablé som fylls med mörk chokladkräm och toppas med rostade hasselnötter och vispad grädde.

Chokladmousse med brownie och kolasås

Chokladmousse med browniebitar, cashewnötter och kolasås "dulcede leche" på kondenserad mjölk.

Fler tips!

  • SYLTA & SAFTA 7 tillbehör_header

    SYLTA & SAFTA: 7 tillbehör som gör recepten enkla och snabblagade

    Koka egen sylt, marmelad och saft är riktigt enkelt om man har bra redskap och tillbehör! Men vad behöver man för att sylta och safta? Vad gör det enkelt och smidigt?
    Har du bären och frukterna så ger vi dig här de bästa redskapen och tipsen för att det ska gå så snabbt och enkelt om möjligt. För inget blir så gott som hemgjord marmelad på nybakade scones eller ett glas hallonsaft med bär från ens egen odling!

    Här tipsar vi om 7 smarta tillbehör som gör din saftning och syltning riktigt smidig och lätt. Allt från etiketter till tidssparande pressar!
    Presenteras av Kökets favoriter
  • Tobleroneparfait med halloncoulis

    Hemgjord glass utan glassmaskin

    Recept som gör det enkelt att göra egen glass. Goda glasspinnar, krämig gräddglass eller fantastisk parfait.
  • 5 konditorsknep - rätt verktyg

    Lyckas med tårtor

    Lär dig allt om tårtbottnar, fyllningar och tårtdekorationer i Teas tårtkurs.
    I samarbete med Kökets kurser
  • Somrig bärtårta med apelsin- och fläderfyllning

    Bjud på paj

    Här hittar du allt från klassiska smulpajer och galetter till tarte tatines och citronmarängpajer.
  • Leilas jordgubbstårta med lemon curd

    Somriga jordgubbstårtor

    I rulltårta, med maräng eller ihop med choklad? Vi har jordgubbstårtor för alla smaker.
  • Superenkla hallongrottor

    Gott med bär

    Baka spröda hallongrottor, gör en maffig våffeltårta eller grädda glutenfria bananpannkakor.
    Sponsrat innehåll
  • kaffekoppar kvadrat

    Presenttips till kaffesugna

    Spana in de mest populära kaffekopparna i butiken! Är din favorit med?
    Utvalt från Kökets butik
  • camilla carousel

    Bästa bloggen för fikatips

    Kolla in alla smarriga baktips från bloggen My Kitchen Stories!
  • Per Morbergs pavlovatårta2

    7 enkla och löjligt goda tårtor

    Här hittar du enkla recept på tårtor du kan slänga ihop på momangen!