Fudgebrownie med salt jordnötskolatäcke

Foto: Köket.se
Fudgebrownie med salt jordnötskolatäcke
10 ingredienser
40 min
Herre jösses.. En mer dekadent efterrätt går inte att hitta! En seg chokladig browniebotten som täcks av ett salt jordnötskolatäcke - mums säger vi bara!
Ingredienser
Brownie
- 150 g smör
- 2,5 dl Dansukker Strösocker
- 1 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
Jordnötskolatopping
- 100 g smör
- 1,5 dl Dansukker Ljus Sirap
- 0,5 dl Dansukker Brun Farin Strö
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl salta jordnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä botten på en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och kakao och rör om. Ta bort från värmen och kläck i äggen och tillsätt sedan vetemjölet. Vispa lätt ihop tills du har en jämn smet. Häll över smeten i bakformen.
Jordnötskolatopping
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de andra ingredienserna förutom jordnötterna. Låt kolan sjuda på medelvärme i ca 5 minuter. Ta bort från värmen och rör i jordnötterna.
- Häll kolatoppingen över brownien och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Mitten på kakan ska dallra om du skakar lätt på formen, då är kakan klar!
- Låt kakan svalna helt innan du serverar den.
TIPS!