Chokladglass med baileys och valnötskaramell

chokladglass med baileys
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren
Lotta lundgren

Chokladglass med baileys och valnötskaramell

2

7 ingredienser

30 min + tid i frys

Krämig chokladglass som enkelt görs utan glassmaskin. För att sätta en liten extra touch på glassen smaksätter Lotta den med Baileys och knäckig valnötskaramell. 

Ingredienser

portioner10

Glass

  • 400 g mörk choklad (70%)
  • 5 dl grädde, vispad
  • 1 dl baileys
  • 2 msk strösocker
  • 0,25 tsk salt

Valnötskaramell

  • 0,66 dl honung
  • 75 g valnötter

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Blanda den smälta chokladen med vispad grädde, Baileys, socker och salt. Frys i minst 6 timmar.
  2. Gör karamellen: koka upp honungen i en tjockbottnad kastrull och låt bubbla tills honungen fått samma färg som ljus sirap. Ta från värmen, rör ner valnötterna och sprid ut på bakpappersklädd plåt eller bricka.
  3. Ställ svalt tills karamellen satt sig, ca 20 minuter. Lossa därefter från bakplåtspappret och hacka grovt.
  4. Fördela glassen i kylda glas eller små skålar. Slå över lite Baileys, en klick vispad grädde om du vill och toppa med valnötskaramellen.
TIPS!
läs mer
Laga mig

Laga mig

Receptet kommer från Lotta Lundgrens bok "Laga mig", Albert Bonniers förlag.

Läs mer