13 oväntade sätt att använda rabarber i mat

Rabarberpaj i all ära, men har du testat att använda rabarber i glaze, salsa eller i helgens martini? Kolla in våra recepttips!

Visste du att rabarber tillhör grönsakssläktet? Kanske är det därför inte så konstigt att den passar i så mycket mer än i smulpajer och söta kompotter. Tänk nytt och prova rabarbern.

Blanda med bubblor

Blanda mousserande vin med en vaniljsmakande rabarberkompott och du har försommarens godaste drink serverad.

Som picklad till grillat

Mandelmanns recept på hur du picklar rabarber i en 1-2-3 lag. Den sötsyrliga rabarbern blir toppen att servera till grillat.
Sponsrat innehåll

I en chutney till revbensspjäll

Rabarberchutneyn med mynta passar utmärkt till sommarens grillade rätter. Häll upp den på en väl rengjord burk och förvara i kylen, så håller den i flera veckor.

I glaze till fläskkött

Passa på att göra dubbel sats av den här chili- och ingefärskryddade glazen när du ändå är igång. Servera som tillbehör eller pensla på i slutet av grillningen för att ge köttet den där perfekta sötkrispiga ytan.

Oväntat god BBQ-sås

En överraskande grillsås för lakrits- och rabarberälskaren! En perfekt kombination av sött, syrligt och salt som kommer förvåna gästerna. Använd som BBQ-sås eller glaze till grillningen.

Tunt hyvlad i en sallad

Bakad röding med ljummen smörsås och rabarber- och äppelsallad
Hyvla späda rabarberstjälkar tunt, blanda med syrligt äpple och örter och du har en krispig och riktigt vacker sallad att servera till den här ugnsbakade rödingen med smörsås.

I kycklingmarinaden

Vad passar bättre än en grillpicknick i naturen när solen skiner och magen kurrar? Det här receptet med helgrillad kyckling, grönpannkaka och limecrème kommer göra sig riktigt fint i sommar!

I en marmelad à la Ernst

Ta ut svängarna och gör som Ernst Kirschsteiger och sätt smak på rabarbermarmeladen med valnötter och timjan. Lika gott på frukostmackan som till ostbrickan.

I sommarens potatissallad

Sommarens härligaste sallad med smaker från hela trädgården - pressgurka, svartvinbärsblad, rabarber, färskpotatis och sockerärtor.

I en läskande lemonad

Sväng ihop en läskande och ingefärsspetsad rabarberlemonad. Servera isande kall under varma sommardagar.