Bakad röding med ljummen smörsås och rabarber- och äppelsallad

Rabarber i mat - 13 oväntade recept

Rabarberpaj i all ära, men har du testat att använda rabarber i glaze, salsa eller i helgens martini? Kolla in våra recepttips!

Visste du att rabarber tillhör grönsakssläktet? Kanske är det därför inte så konstigt att den passar i så mycket mer än i smulpajer och söta kompotter. Tänk nytt och prova rabarbern.

Som lyxig förrätt tillsammans med grillad gurka

"Denna rätt är lika god vegetarisk som med ”riktiga ostron”. Dock är det lättare att få tag i ostron än ostronblad. Be butiken ta hem om ni är sugna på att testa." /Paul

Blanda med bubblor

Försommarens godaste drink! Mousserande vin med rabarberpuré. Lika fräsch som god. **Tips!** Rabarberkompotten blir mer än vad som behövs till drinkarna, gör gärna [Jessicas goda rabarberdessert](/rabarberkompott-med-vaniljglass-och-kaksmulor) av resten.

Som picklad till grillat

Picklade rabarber är väldigt gott till maten, så får du in både syra och sötma.

I sommarens snaps

Den här snapsen är somrig och god och blir vackert rosafärgad efter några dagar i kyl. Perfekt till såväl midsommar som årets kräftskiva.

Stekt rabarber på en våffla

Klassisk våffla med stekt rabarber, jordgubbscoulis och vaniljcrème fraiche kommer göra sig underbart gott till eftermiddagens fika!

I glaze till fläskkött

Grillad fläskkarré penslad med hemgjord rabarber- och chiliglaze. Servera med svalkande potatissallad med dill och yoghurt i.

Oväntat god BBQ-sås

En överraskande grillsås för lakritsälskaren! En perfekt kombination av sött, syrligt och salt som kommer förvåna gästerna. Använd som BBQ-sås eller glaze till grillningen.

Tunt hyvlad i en sallad

Bakad röding med ljummen smörsås och rabarber- och äppelsallad
En riktigt lyxig middag behöver inte innehålla mycket ingredienser. En färsk och fin röding, rabarber, syrligt äpple och en perfekt tillagad smörsås är allt som krävs för en drömmigt god middag!

I kycklingmarinaden

Vad passar bättre än en grillpicknick i naturen när solen skiner och magen kurrar? Det här receptet med helgrillad kyckling, grönpannkaka och limecrème kommer göra sig riktigt fint i sommar!

I en marmelad à la Ernst

En riktigt god frukostmarmelad med rabarber, valnötter och timjan. Och så smör, som tar fram smak och gör marmeladen alldeles underbar...

I sommarens potatissallad

Sommarens härligaste sallad med smaker från hela trädgården - pressgurka, svartvinbärsblad, rabarber, färskpotatis och sockerärtor.

I en läskande lemonad

Varför gör vi inte lemonad oftare? Saftens lite halvlata och älskvärda lillasyster som man svänger ihop lika snabbt som man sedan dricker upp den. Drick den här fantastiska lemonaden riktigt isande kall. _Recept från Till sommaren - mat för många._ Se fler recept från [Nyhetsmorgon](/nyhetsmorgon)