Torsk med rabarber beurre blanc
Torsk med rabarber beurre blanc
18 ingredienser
1 h
Torsk med rabarber beurre blanc och blomsterkrasse är en spännande och välsmakande rätt som känns riktigt somrig.
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
- 440 g torsk, rimmad (4 bitar)
Rabarber beurre blanc
- 1 schalottenlök
- 150 ml vitt vin
- 10 g vitvinsvinäger
- 300 ml grädde
- 75 g rabarberjuice, rå
- salt
- 100 g smör, tempererat
Saltad rabarber
- 2 stjälkar rabarber
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 2 msk salt
Krasseolja
- 100 g spenat
- 1 ask blomsterkrasse
- 1 ask krasse
- 200 g olja
- ca 0,5 krm salt
Gör så här
Rabarber beurre blanc
- Hacka schalottenlöken. Lägg i en kastrull tillsammans med vinet och vinägern. Reducera till hälften. Sila sedan bort löken.
- Reducera ner grädden till 200 ml.
- Koka upp vinreduktionen. Addera grädden och smaka upp med rabarberjuice och salt. Avsluta med att klicka i smör och vispa samtidigt.
Saltad rabarber
- Skala rabarbern men spara skalet!
- Koka upp ättika, socker, vatten och salt.
- Skiva eller tärna rabarbern (beroende på storleken) och lägg i den ljumna lagen. Låt svalna.
Krasseolja
- Mixa ingredienserna i en kannmixer tills oljan mäter 70 grader. Det tar flera minuter. Sila av oljan.
Servering
- Stek torsken i smör på medelhög värme tills den når en innertemperatur på 42 grader.
- Slå varm sås över torsken och droppa i några droppar krasseolja.
- Lägg i några bitar raberber och toppa med blomsterkrasse.