Fisk i paket med skarpsås och zucchinisallad

koket.se
Fisk i paket med skarpsås och zucchinisallad
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Fisk i paket med skarpsås och zucchinisallad

20 ingredienser

45 min

Portionspaket fyllda med fisk som är perfekta att lägga på grillen om man har möjlighet, men som också går fint att ugnsbaka. Fisken serveras med god skarpsås och en rå zucchinisallad som smakats upp med bland annat flädersaft. Tips! Om paken ska grillas, använd aluminiumfolie och baka på grillen med locket på i cirka 10 minuter tills fiskens innertemperatur är 55 grader.

Se Paul Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g rödstrimma (eller annan hållbart odlad fisk)
  • 16 färskpotatisar, kokt och skivad
  • 1 knippe färsk dill, stjälkarna
  • 1 kruka färsk persilja, stjälkarna
  • 1 purjolök
  • 1 stjälk rabarber
  • 100 g smör, kallt
  • salt

Skarpsås

  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 knippe färsk dill, bladen
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Zucchinisallad

  • 1 zucchini
  • 1 kruka färsk persilja, bladen
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 tsk olja
  • salt

Gör så här

  1. Rimma fisken i 1 liter vatten och 1 dl salt i 10 minuter. Tag upp och torka av.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Skiva dill- och persiljestjälkar fint. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skiva rabarbern tunt.
  3. Lägg ut bakplåtspapper, ett papper per fiskpaket. Lägg en skiva smör i botten (använd en osthyvel).
  4. Fördela potatis och örter i paketen. Toppa med purjolök och rabarber.
  5. Fördela 100 g fisk i varje paket. Lägg en tunn skiva smör över fisken och vik ihop till ett paket.
  6. Lägg dem på en plåt. Tillaga i ugnen 10-15 minuter tills fiskens innertemperatur är 55 grader.

Skarpsås

  1. Koka ägget i 8 minuter. Lyft upp och kyl det. Skala och hacka eller riv det.
  2. Vispa grädden fluffig. Hacka dillen.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.

Zucchinisallad

  1. Skiva zucchini tunt med mandolin eller hyvla i tunna skivor med en osthyvel. Hacka persiljebladen.
  2. Lägg zucchinin i en skål tillsammans med finrivet citronskal, olja och flädersaft. Blanda runt och smaka av med salt. Vänd ner den hackade persiljan.
  3. Servera med sallad och sås.