Grillade kotletter med rabarberchutney och krossad potatis
Grillade kotletter med rabarberchutney och krossad potatis
21 ingredienser
1 h
Grillade fläskkotletter serveras med hemgjord chutney på rabarber, chili och ingefära och kanske det godaste tillbehöret av dem alla - krossad och rostad potatis med vitlökssmör.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 4 fläskkotletter
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk torkad timjan
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 citron (rivet skal från hela och saft från hälften)
- 1 tsk salt
- svartpeppar, nymalen
Rabarberchutney
- 300 g rabarber
- 1 gul lök (liten)
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 röd chilifrukt
- 0,5 dl flytande honung
- 1-1,5 msk rödvinsvinäger (eller vitvinsvinäger)
- 2 krm malen ingefära
- salt
- svartpeppar, nymalen
Krossad potatis med brynt vitlökssmör
- 900 g delikatesspotatis
- 100 g smör
- 2 klyftor vitlök, finriven
- 0,5 dl färsk persilja, finhackad
- 0,5 dl parmesanost, riven
Gör så här
- Börja med att koka potatisarna (med skalet kvar) till den krossade potatisen med vitlökssmör
Rabarberchutney
- Skala ev rabarbern och skär i mindre bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Lägg allt i en kastrull. Tillsätt honung och vinäger. Låt småkoka ca 15-20 minuter.
- Smaka av ingefära, salt och nymalen svartpeppar.
Grillade fläskkotletter
- Blanda ihop olivolja, timjan, vitlök, citronskal, citronsaft, salt och peppar till en marinad.
- Marinera gärna köttbitarna i marinaden minst 20 minuter.
- Grilla eller stek kotletterna strax före servering.
Krossad potatis
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Brynt smöret under omrörning i en kastrull. Tillsätt riven vitlök och hälften av den finhackade persiljan. och tillsätt riven vitlök och finhackad persilja.
- Häll av potatisarna och lägg på en plåt. Pressa till varje potatis med en gaffel och skeda över smöret. Salta.
- Sätt in i ugnen i 15 minuter för att få fin färg. Ta ut och strö över mer persilja och riven parmesan.
- Servera de nygrillade kotletterna med den goda potatisen och rabarberchutney!