Grillad gurka, rabarber och ostronmajonnäs

grillad gurka, rabarber och ostronmajonnäs
Foto: Charlie Drevstam
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Grillad gurka, rabarber och ostronmajonnäs

12 ingredienser

30 min

"Denna rätt är lika god vegetarisk som med ”riktiga ostron”. Dock är det lättare att få tag i ostron än ostronblad. Be butiken ta hem om ni är sugna på att testa." /Paul

Ingredienser

portioner
  • 2 gurkor
  • 300 g rabarber
  • 25 ostronblad (eller 3 st ostron)
  • 3 askar vattenkrasse, klippt
  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4-5 dl rapsolja
  • 4 droppar tabasco
  • salt
  • peppar
  • krutonger (till servering)
  • potatischips (till servering)

Gör så här

  1. Tvätta gurka och rabarber. Lägg på en upp och nervänd plåt. Bränn runt om med en gasolbrännare tills grönsakerna är svarta (eller bränn dem i en torr, het panna).
  2. Skiva rabarber och gurka i tunna skivor ca. 8 cm långa.
  3. Mixa ägg med ostron el. ostronblad, dijon och en nypa salt. Montera i matolja i tunn stråle under mixning. Smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
  4. Blanda grovt klippt krasse, rabarber och gurka med dressingen.
  5. Servera med brödkrutonger eller krossade potatischips