• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

9 sätt att rädda bruna bananer

Det är lätt hänt att bananerna blir bruna innan du hinner äta upp dem. Och det är helt okej att inte gilla att äta dem så. Men istället för att slänga dem finns det massor av goda grejer du kan göra av dem.

Ju brunare banan, desto sötare smak - alltså gör de sig utmärkt i massor av godsaker som pannkakor, glass, smoothie och mjuka kakor. Kolla in vår lista med tips och recept för bruna bananer. 

1. Glass på prickiga bananer

Tricket för riktigt krämig konsistens är att mixa och mixa, och mixa lite till. Allt för att slå in luft i glassen. Sen är det bara att njuta!
Sponsrat innehåll

2. Löjligt enkla bananpannkakor

Banan och ägg är allt som behövs för att sno ihop dessa pannkakor.

3. Bananbollar

Perfekt mellis som du fixar på en kvart. Välj rent havre så blir det dessutom glutenfritt.

4. Lyxig glass med nötter och choklad

Variant på klassikern Chunkey Monkey - bananglass med valnötter och choklad. Det bästa av allt är att den görs helt utan glassmaskin.

5. Glassklubbor

Bananskivor med jordnötssmör är en riktigt god kombination. Doppa dem i smält choklad och goda toppings! Görs bästa på halvbruna bananer.

6. Grön och mättande smoothie

En grön smoothie som innehåller allt du behöver för en dunderstart på dagen! Banan i ger perfekt sötma.

7. Banankladdkaka

En kladdig härlighet utan kakao med banan och bitar av choklad. För extra lyx - toppa med mjölkchokladganache och vispad grädde
Sponsrat innehåll

8. Cheesecakeglass på prickiga bananer

Cheesecakeglass på prickiga bananer
En snabb och fräsch efterrätt eller perfekt som ett mellanmål.

9. Banankaka

Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära. Superlätt att göra och håller sig saftig.

Mer gott med banan