Krämig bananglass med valnötter och choklad

Krämig bananglass med valnötter och choklad
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Krämig bananglass med valnötter och choklad

54

6 steg att laga

7 ingredienser

30 min + tid i frysen

Camilla göra en variant på klassikern Chunkey Monkey - enkel bananglass med valnötter och choklad. Det bästa av allt är att den görs helt utan glassmaskin. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad [ca 400 g]
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörka chokladknappar (eller grovhackad mörk choklad)
  • 100 g mjölkchokladknappar (eller grovhackad mjölkchoklad)
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Skala och mixa bananerna till en slät pure.
  2. 
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp.
  3. Tillsätt bananpuré, kondenserad mjölk och vaniljsocker till grädden och vispa lite till.
  4. Hacka valnötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med chokladen i glassmeten (spara lite att garnera med). Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

  5. Häll upp glassen i en behållare som rymmer minst 1,5 liter, garnera med de nötter och den choklad du sparat, plasta in och låt stå i frysen i minst 6 h innan servering.
  6. Matsortera bananskalen till återvinning och njut av din glass!