Proteinrikt bananbröd med valnötter

Proteinrikt bananbröd med valnötter ProPud
Foto: Köket.se

Proteinrikt bananbröd med valnötter

12 ingredienser

1 h

Det här bananbrödet är på riktigt helt beroendeframkallande! Det är dessutom packat med protein och är ett hälsosammare alternativ utan tillsatt socker. Ät precis som det är eller servera tillsammans med en klick mandelsmör och grekisk yoghurt.

ProPud proteinpudding Salted Caramel
ProPud proteinpudding salted caramel produkt

ProPud proteinpudding Salted Caramel

Proteinpudding med smak av sött och salt - utan tillsatt socker!

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 3 bananer, mogna
  • 3 ägg
  • 1 förp ProPud proteinpudding Salted Caramel [200 g]
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl vetemjöl (går bra att byta till annan mjölsort)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl valnötter, hackade (+ extra till ovanpå kakan)

Serveringsförslag

  • mandelsmör
  • grekisk yoghurt
  • valnötter, hackade

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop ägg och ProPud proteinpudding i en bunke.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner i smeten.
  4. Mixa havregryn och ha i smeten tillsammans med resten av de torra ingredienserna. Blanda väl.
  5. Häll i smeten i en brödform (ca 1,3 l) klädd med bakplåtspapper. Toppa kakan med lite hackade valnötter. Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.
  6. Ät precis som det är eller skär upp en skiva och toppa med grekisk yoghurt, mandelsmör och lite hackade valnötter. Så otroligt gott!
TIPS!
Fler tips!
Chiapudding med smak av cheesecake och bär Propud

Fler tips!

Här hittar du fler goda och proteinrika recept.

Läs mer