Leilas banankaka
Leilas banankaka
12 ingredienser
40 min
Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
Leilas banankaka
- 1 dl strösocker
- 2 dl florsocker
- 150 g smör, mjukt
- 3 bananer (mogna)
- 2 ägg (ekologiska)
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen ingefära
- 50 g valnötter
- smör
- ströbröd
Gör så här
Leilas banankaka
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
- Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
- Gräddas mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.