Frukostmuffins med banan

Frukostmuffins med banan
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Frukostmuffins med banan

18 ingredienser

30 m

Vad sägs om att starta dagen med goda bananmuffins? Det kan bara bli en bra dag efter en sådan start!

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
styck

Muffins

  • ca 5 bananer
  • 200 g kokosolja
  • 1 dl agavesirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 ägg
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokossocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Smul

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 msk kokosolja
  • 0,5 dl kokossocker
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

Håll skärmen tänd

Muffins

  1. Mosa bananerna.
  2. Tillsätt flytande (lätt uppvärmd) kokosolja, agavesirap och kryddor.
  3. Knäck i äggen och avsluta med att tillsätta alla torra ingredienser.
  4. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i cupcakesplåtar så håller de formen bättre!

Smul

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop alla ingredienser och fördela smulet över smeten.
  3. Baka muffinsen mitt i ugnen i ca 30 minuter.