Banan i friterat rispapper

Banan i friterat rispapper
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Banan i friterat rispapper

7 ingredienser

10 m

Banan i friterat rispapper med choklad och passionsfrukt blir en underbar dessert efter maten.

Ingredienser

portioner
  • olja (till fritering)
  • 8 ark rispapper
  • 2 bananer
  • choklad (valfri sort)
  • 2 passionsfrukter
  • 2 msk honung
  • vaniljglass (till servering)

Gör så här

  1. Värm oljan inför friteringen.
  2. Blötlägg rispapper och skär bananerna i bitar.
  3. Riv choklad över bananen och rulla sedan ihop till en vårrulle i rispapper.
  4. Fritera varje vårrulle 2 gånger för extra krisp.
  5. Dela passionsfrukten och skrapa ur innehållet i en bunke. Blanda upp passionsfruktskärnorna med honung.
  6. Servera vårrullarna varma med glass och passionsfruktdippen.