I samarbete med FELIX

10 snabba midsommartips (festen är räddad!)

Plötsligt är vi framme vid midsommar - och tuuuusen saker står på to-do-listan. Här tipsar vi om 10 saker som förenklar din planering.

Sommarens höjdpunkt, kanske årets höjdpunkt står vid dörren - midsommar!
Varma sommarnätter, nyklippt gräs, jordgubbar i överflöd, vildblomster i alla diken och Kalle Scheven ljuder ur radion... svensk sommar när den är som allra bäst.

Men många av oss jobbar in i det sista och vi stressar som tokar för att få allt att gå ihop. 
Men lugn, vi har tagit fram 10 snabba tips - hur du kan försköna din midsommar med enkla medel.

1. VÄLKOMSTDRINK. Istället för att göra exklusiva drinkar så svetten lackar, gör ett stort bål, ett för vuxna och ett för barn. Är ni bara några få, ställ fram några glas med piggelinglassar i, fyll på med bubbel, eller sockerdricka för barnen - vips så har du en helt försvinnande god drink i din hand!

2. SERVETTER. Vackert vikta servetter är en fröjd för ögat. Även gula och blå sidenband och små flaggor ser inbjudande och genomtänkt ut. Och vika servetter kan man göra flera dagar i förväg.

3. LYXIG SNABBMAT.
Midsommar är en lång dag. Sillunch och grillning senare på kvällen. På eftermiddagen tar energin lätt slut både för stora och små. Hinner du inte förbereda, köp färdig mat som potatisbullar.
Toppa med chévreost, fikon och honung - går snabbt och sköter sig självt på några minuter i ugnen.
Mättande och riktigt gott!
Kika på receptet här.

4. TÅRTA? 
Vill du förenkla jordgubbstårtan - köp muffins, gröp ur och klicka i jordgubbssylt, en klick färdig vaniljkräm, toppa med spraygrädde och jordgubbar. Så himla gott, snabbt och festligt!

5. BLOMMOR. Ingen midsommar utan blommor och blomsterkrans!
Men ibland lyser dikena tomma på blomster - ett smart tips är att binda krans på blåbärsris och vita margeriter köpta på kruka - snabbt enkelt och ger en stabil krans!

6. LYKTOR. Midsommarnatten är ljus - men att ha tända lyktor när skymningen faller skapar mysstämning. Eller solcellslampor runt om i träden och rabatterna. Glöm inte heller myggen! Ställ fram myggljus och myggspiraler under borden och runt om.

7. FÖRENKLA MED FÄRDIGA SÅSER. När kvällen kommer blir det ofta grill med tillbehör. Förenkla genom att köpa färdiga såser och dressingar. Felix har flera goda att välja på, från rosépeppar till mango och caesar. Häll upp i vackra skålar så blir det ett extra dekorativt inslag på bordet.

8. JORDGUBBAR.
Jordgubbar är ett måste till midsommar. Ställ fram skålar med jordgubbar i (med vaniljsås och kokosdipp), piffa barnens saft, bålen och efterrätten. Då har du ett säkert partykort på midsommar.

9. VEGETARISKT. En paj är både praktisk och enkel mat som du antingen kan förbereda dagen innan eller rent av köpa färdig. En filodegspaj på spenat och fetaost blir krispigt god till midsommarbordet. Recept hittar du HÄR.

10. NATTMAT. På natten blir folk lätt hungriga och grillen har brunnit ut för länge sedan. Chips i all ära, men du kan förberda potatismos i kylen - bara att värma upp med en klick smör i och servera med Felix färdiga, små delikatessköttbullar och lingonsylt. Mättande och såååå tacksamt bland gästerna som fortfarande är vakna! Överblivna köttbullar kan man sedan ha på brunchmackan nästa morgon.

Snabbt & mumsigt på midsommar