Felix smarta partytipsfelix-svg-logo

10 snabba midsommartips (festen är räddad!)

Plötsligt är vi framme vid midsommar - och tuuuusen saker står på to-do-listan. Här tipsar vi om 10 saker som förenklar din planering.

Sommarens höjdpunkt, kanske årets höjdpunkt står vid dörren - midsommar! Varma sommarnätter, nyklippt gräs, jordgubbar i överflöd, vildblomster i alla diken och Kalle Scheven ljuder ur radion... svensk sommar när den är som allra bäst.

Men många av oss jobbar in i det sista och vi stressar som tokar för att få allt att gå ihop. Men lugn, vi har tagit fram 10 snabba tips - hur du kan försköna din midsommar med enkla medel.

1. Välkomstdrink

Istället för att göra exklusiva drinkar så svetten lackar, gör ett stort bål, ett för vuxna och ett för barn. Är ni bara några få, ställ fram några glas med piggelinglassar i, fyll på med bubbel, eller sockerdricka för barnen - vips så har du en helt försvinnande god drink i din hand!

2. Servetter

Vackert vikta servetter är en fröjd för ögat. Även gula och blå sidenband och små flaggor ser välkomnande ut till midsommar. Och vika servetter kan man göra flera dagar i förväg.

3. Lyxig snabbmat

Midsommar är en lång dag. Sillunch och grillning senare på kvällen. Men alla barn är inte förtjusta i sill, bjud på dessa underbart goda, ekologiska köttbullar från Felix så står sig barnen hela dagen lång. 

Eller servera en klassiker - köttbullssmörgås. Både mättande och går snabbt att göra. Se receptet här

4. Tårta

Vill du förenkla jordgubbstårtan - men ändå ha en liten twist? Varva färdiga marängbottnar med grädde, Felix äppelmos, jordgubbar och riven, vit choklad.

Se hela receptet här!

5. Blommor

Ingen midsommar utan blommor och blomsterkrans!

Men ibland lyser dikena tomma på blomster - ett smart tips är att binda krans på blåbärsris och vita margeriter köpta på kruka - snabbt enkelt och ger en stabil krans!

6. Lyktor

Midsommarnatten är ljus - men att ha tända lyktor när skymningen faller skapar mysstämning. Eller solcellslampor runt om i träden och rabatterna. Glöm inte heller myggen! Ställ fram myggljus och myggspiraler under borden och runt om.

7. Förenkla & förgyll grillkvällen med färdiga såser

När kvällen kommer blir det ofta grill med tillbehör. Förenkla genom att köpa färdiga såser och dressingar. Felix har flera goda att välja på, från rosépeppar till mango och caesar. Häll upp i glasskålar så blir det ett extra dekorativt inslag på bordet.

8. Jordgubbar

Jordgubbar är ett måste till midsommar. Ställ fram skålar med jordgubbar i, piffa barnens saft, frys in i isbitar, lägg i överflöd i bålen och efterrätten. Då har du ett säkert partykort på midsommar.

9. Paj

En paj är både praktisk och enkel mat som du antingen kan förbereda dagen innan eller rent av köpa färdig för att spara tid (samt blir bara ännu godare dagen efter!). En filodegspaj på Grevé och Västerbottenost blir krispigt god till midsommarbordet. Recept hittar du här.

10. NATTMAT

På natten blir folk lätt hungriga. Inget går upp mot en burgare med goda tillbehör som Felix Hamburgergurka, Smörgåsgurka eller klassikern Bostongurka.

Förbered en bricka i kylen med såser, ost, ketchup och gurka så blir det enkelt att ta fram allt när magen börjar kurra!

Snabbt & mumsigt på midsommar