10 snabba midsommartips (festen är räddad!)

Plötsligt är vi framme vid midsommar - och tuuuusen saker står på to-do-listan. Här tipsar vi om 10 saker som förenklar din planering.

Sommarens höjdpunkt, kanske årets höjdpunkt står vid dörren - midsommar!
Varma sommarnätter, nyklippt gräs, jordgubbar i överflöd, vildblomster i alla diken och Kalle Scheven ljuder ur radion... svensk sommar när den är som allra bäst.

Men många av oss jobbar in i det sista och vi stressar som tokar för att få allt att gå ihop. 
Men lugn, vi har tagit fram 10 snabba tips - hur du kan försköna din midsommar med enkla medel.

1. VÄLKOMSTDRINK. Istället för att göra exklusiva drinkar så svetten lackar, gör ett stort bål, ett för vuxna och ett för barn. Är ni bara några få, ställ fram några glas med piggelinglassar i, fyll på med bubbel, eller sockerdricka för barnen - vips så har du en helt försvinnande god drink i din hand!

2. SERVETTER. 

Vackert vikta servetter är en fröjd för ögat. Även gula och blå sidenband och små flaggor ser välkomnande ut till midsommar. Och vika servetter kan man göra flera dagar i förväg.

3. LYXIG SNABBMAT.
Midsommar är en lång dag. Sillunch och grillning senare på kvällen. På eftermiddagen tar energin lätt slut både för stora och små. Hinner du inte förbereda, köp färdig mat som Felix ekologiska köttbullar.
Servera en klassiker - köttbullssmörgås. Både mättande och går snabbt att göra. Se receptet här!

4. TÅRTA
Vill du förenkla jordgubbstårtan - gör en snabb marängtårta med grädde och äppelmos. Se hela receptet här!

5. BLOMMOR. Ingen midsommar utan blommor och blomsterkrans!
Men ibland lyser dikena tomma på blomster - ett smart tips är att binda krans på blåbärsris och vita margeriter köpta på kruka - snabbt enkelt och ger en stabil krans!

6. LYKTOR. Midsommarnatten är ljus - men att ha tända lyktor när skymningen faller skapar mysstämning. Eller solcellslampor runt om i träden och rabatterna. Glöm inte heller myggen! Ställ fram myggljus och myggspiraler under borden och runt om.


7. FÖRENKLA MED FÄRDIGA SÅSER. När kvällen kommer blir det ofta grill med tillbehör. Förenkla genom att köpa färdiga såser och dressingar. Felix har flera goda att välja på, från rosépeppar till mango och caesar. Häll upp i glasskålar så blir det ett extra dekorativt inslag på bordet.

8. JORDGUBBAR.
Jordgubbar är ett måste till midsommar. Ställ fram skålar med jordgubbar i (med vaniljsås och kokosdipp), piffa barnens saft, frys in i isbitar, lägg i överflöd i bålen och efterrätten. Då har du ett säkert partykort på midsommar.

9. PAJ. 

En paj är både praktisk och enkel mat som du antingen kan förbereda dagen innan eller rent av köpa färdig. En filodegspaj på Grevé och Västerbottenost blir krispigt god till midsommarbordet. Recept hittar du HÄR.

10. NATTMAT. På natten blir folk lätt hungriga. Förebered små plastlådor med grönsaker och grilla Felix färdiga vegoburgare - det kommer bli en hit på kvällskvisten! Spana in detta goda recept!

Snabbt & mumsigt på midsommar

Felix filodegspaj
Felix veggiesallad
Felix halloumi hotpot-paj
Felix grillparty
Artikel

Grillparty? Här är 8 oslagbara tips

Grillparty med många vänner, grillkväll med grannarna eller bara mysig kväll med