Vintips till fläskfilé  - helstekt

Vin till fläskfilé - 7 tips från redaktionen

Fläskfilé är en festlig favorit till såväl vardagsmiddag som till helgens bjudrätt – och en relativt enkel råvara att matcha med vin. Till fläskfilé kan både ett fylligare vitt vin passa eller ett kryddigt men mjukt rödvin - det hänger framförallt på tillbehören! Här tipsar vi på redaktionen om några av våra favoritviner till just fläskfilé.

En krämig fläskfilégryta får många på fall och är den perfekta bjudrätten. Till det passar ett fylligare, smakrikt vitt vin med fatkaraktär mycket bra. Låt oss tipsa om både Dantes krämiga fläskfilégryta och vinerna därtill!

Vita viner till fläskfilégryta

Buttery Barrel, Chardonnay, Nr 2795, 131 kr
Stoneleigh Latitude, Chardonnay, Nr 6360, 151 kr


Fläskfilé med gorgonzola

Står en klassisk fläskfilé i ugn med klyftpotatis och sås på menyn? Eller kanske det här receptet på helstekt fläskfilé med gorgonzolasås? Då satsar vi helst på ett kryddigt rödvin som inte har för mycket tanniner. Till exempel en Pinot Noir eller Côte du Rhône.

Bread & Butter, Pinot Noir, Nr 76671, 171 kr
District 7, Pinot Noir, Nr 6578, 151 kr
Mont-Redon, Côtes du Rhône Réserve Rouge, Nr 5461, 131 kr


Grillad fläskfilé

Sommar, sol och tänd grill! Det är väl ändå oslagbart? En kall sitter då sällan fel, men det finns även några viner vi tycker passar lite extra bra! Matcha grillspetten med ett smakrikt rosévin eller en pigg pinot!

Meinklang, Pinot Noir, Nr 75093, 141 kr
Viore Rosado, Nr 93015, 101 kr

Populära recept med fläskfilé

Krämig fläskfilégryta