Krämig fläskfilégryta

Krämig fläskfilégryta

16 ingredienser

30 min

En krämig fläskfilégryta funkar till varje dag i veckan och är något som hela familjen gillar. Den här grytan blir även perfekt i matlådan ifall det skulle bli något över.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök
ToT brynt schalottenlök fond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök

Fonden lyfter smaken på alla dina favoriträtter från soppor och stuvningar till grytor, pannbiffar och köttbullar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 2 schalottenlökar, hackad
  • olja, att steka i
  • 6 soltorkade tomater, hackade
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 3 dl grädde
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • färsk basilika
  • parmesanost

Servering

  • kokt potatis, ris eller pasta

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva till medaljonger. Salta och peppra och stek i en het stekpanna med smör tills medaljongerna har fått fin färg. Ställ åt sidan.
  2. Stek den hackade schalottenlöken i olja tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och stek tills den nästan har fått färg. Tillsätt grädden, soltorkade tomater, fond och de torkade kryddorna.
  3. Låt såsen försiktigt koka ihop och lägg sedan tillbaka medaljongerna i såsen. Låt småputtra till fläskfilén är klar.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa grytan med riven parmesan och färsk basilika. Servera och njut!
TIPS!
Fler tips!
Läcker laxpanna med parmesan och citron Touch of Taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept

Läs mer