Smakrik fläskfilégryta

Smakrik fläskfilégryta Scan
Foto: Köket.se

Smakrik fläskfilégryta

15 ingredienser

30 min

Här har du den godaste fläskfilégrytan som går hem hos hela familjen! Passar perfekt till både vardags och helg (och till matlådan).

Ingredienser

portioner
  • 600 g Scan fläskfilé
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 250 g champinjoner, skivad
  • 1 purjolök, skivad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1-5 msk dijonsenap
  • färsk persilja (till garnering)

Servering

  • kokt potatis, eller pasta

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor och skär i medaljonger 1-2 cm tjocka.
  2. Salta och peppra fläskfilén och stek i smör i en het panna. Tillsätt timjankvistar och stek medaljongerna i omgångar så att köttet blir ordentligt stekt och får en fin yta. Lägg åt sidan.
  3. Stek champinjonerna i smör i samma panna. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Lägg åt sidan.
  4. Stek den skivade purjolöken mjuk i lite smör. Häll i grädde och crème fraîche i pannan. Tillsätt soya, kalvfond och dijonsenap. Låt koka ihop till en sås och tillsätt champinjonerna och fläskfilén. Koka ihop tills fläskfilén är helt genomstekt.
  5. Toppa gärna grytan med lite färsk hackad persilja och servera med potatis, pasta eller en fräsch sallad!
TIPS!