Krämig fläskfilégryta med dijonsenap
Krämig fläskfilégryta med dijonsenap
13 ingredienser
40 min
Krämig och god fläskfilégryta med grädde, dijonsenap, syltlökar och cornichons. En lite enklare variant på kreolsk gryta som går snabbt och lätt att laga.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 700 g fläskfilé
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1,5 dl syltlök
- 1,5 dl cornichons
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- ev majsstärkelse
- färsk persilja, att strö över vid servering
- rapsolja
- salt
Till servering
- 4 port ris
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Skär fläskfilén i mindre bitar.
- Stek fläskfilén i olja i en gryta så att den får yta runt om. Ta upp och lägg på en tallrik.
- Tillsätt lök och paprika i grytan. Låt fräsa några minuter. Vänd sedan ner cornichons och syltlök. Häll i vispgrädde, kalvfond och dijonsenap. Låt sjuda ca 8-10 minuter.
- Lägg i fläskfilén och låt sjuda ytterligare 6-10 minuter.
- Smaka av med salt och red eventuellt av med majsstärkelse.
- Servera med hackad persilja och nykokt ris.