Skapa guldkant i vardagen - Catarina König tipsar

Catarina König, the queen of guldkant är aktuell med en ny bok, Vardag med guldkant. Här har hon samlat mängder av smarriga recept som förgyller din vardag med allt från fisk och skaldjur till kött och vegetariskt. Catarina ger dig 5 värdefulla tips på hur du kan sätta guldkant på din vardag.

1. Välj färska råvaror

Om du har möjlighet - köp färska råvaror, till exempel färsk lax istället för fryst. Detta är kanske inte något man unnar sig varje dag då det kan kosta en del, men guldkant handlar ju också om att vid väl utvalda tillfällen just unna sig. Tips: Håll utkik i din butik efter råvaror på extrapris, ibland kan man fynda färskt till riktiga pangpriser!

2. Uppläggning

Att lägga upp snyggt på tallriken är riktig lyx för Catarina och något hon tänker på även till vardags. Jobba med höjd, dynamik och kontraster. Några enkla tips från Catarina: Skapa en center piece, något som resten av uppläggningen bygger på. Välj udda antal tillbehör - det skapar dynamik. Bygg på höjden - det blir spännande för ögat.
Stekt lax med dillslungad potatis och brynt smörhollandaise

3. Dukning

SÅ viktigt och en perfekt guldkant för att skapa det där lilla extra i vardagen. Catarina använder en tablett i botten, ett vackert porslin och alltid servetter - helst i tyg. Servettringar är vackert - har du inga hemma kan du enkelt göra egna med presentsnöre eller liknande. För extra piff: lägg till en liten blomma från trädgården i servettringen.

4. Färska örter

Färska örter är riktig vardagslyx för Catarina. Perfekt att använda direkt i matlagningen eller att garnera med. Lyxigt när det är som bäst!
Catarinas ginpasta
Färsk basilika - både vackert och gott

5. Levande ljus

Ett enkelt knep för att skapa en härlig stämning runt middagsbordet.

Recept av Catarina König