Fylld lammstek

Påsklamm till många gäster

Påsklammet symboliserar vårens ankomst! Här får du tips på hur du får din lammstek att bli mör och saftig.

För att få en riktigt saftig och mör lammstek gäller det att välja kött av bra kvalitet och att få rätt innertemperatur. Lammkött får gärna vara lätt rosa inuti!

Tillaga lammköttet i ugnen i 120 grader tills innertemperaturen ligger på ungefär 58 grader. Ta sedan ut lammsteken ur ugnen och låt den vila innan du skär upp köttet. Vilan gör att temperaturen stiger ytterligare en smula och köttsaften fördelar sig fint i hela lammsteken och ger saftighet åt hela köttbiten.

Lammstek till påsk

Lammstek med apelsin och timjan
Betyg: 4 av 5 (2 röster)

Lammstek med apelsin och timjan

Carola Magnusson
Lammstek med pommes boulongere
Leif Mannerström 2018
Betyg: 3.3 av 5 (29 röster)

Lammstek med pommes boulongere

Leif Mannerström, Crister Svantesson
1h 15 min
Lammstek med rosmarinhonung
Karin Fransson
Betyg: 3.6 av 5 (33 röster)

Lammstek med rosmarinhonung

Karin Fransson
2h
Bendts lamm
Sanna Töringe
Betyg: 3 av 5 (4 röster)

Bendts lamm

Sanna Töringe

Fler påsklamm

Helstekt lammytterfilé överbakad med färska örter
Betyg: 3 av 5 (3 röster)

Helstekt lammytterfilé överbakad med färska örter

Werner Vögeli
38 min
Honungsmarinerade lammracks
Monika Ahlberg
Betyg: 3.1 av 5 (57 röster)

Honungsmarinerade lammracks

Monika Ahlberg