Fylld lammstek
Fylld lammstek
9 ingredienser
2h
Fyll lammet med en härlig blandning av chutney, mynta och ingefära och låt det sköta sig själv i ugnen medan du fixar tillbehören.
Ingredienser
- 1 urbenad och nätad lammstek, ca 1,5 kg
- 1 dl mango chutney
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 2 kvistar färsk mynta
Till ingnidning:
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 msk färsk mynta, hackad
Sås:
- 5 dl sky, + buljong (tärning)
- 2 msk majsstärkelse
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mangochutney med ingefära och mynta. Lossa lite på nätet på lammsteken och tryck in fyllningen. Om lammsteken inte är nätad, lägg fyllningen i hålrummet efter urbeningen. Bind samman steken med bomullssnöre.
- Gnid steken med salt, peppar och mynta. Sätt en köttermometer i steken och lägg den i en ugnssäker form. Ställ in steken i ugnen. När termometern visar 70 grader är den klar. Vira in steken i folie och låt den vila ca 15 minuter.
- Gör under tiden såsen. Vispa ur stekformen med buljong, sila skyn och koka ihop ca 5 minuter. Red med maizena till en simmig sås. Smaka av.
- Skiva lammsteken och servera den med såsen, en god potatisgratäng och kanske några grönsaker.